Friptura inabusita de miel
PrinteazaFriptura inabusita de miel din: pulpa de miel, sare, piper, ulei de masline, frunze de dafin, vin alb, supa de legume sau de miel, ceapa, morcovi si usturoi.
Ingrediente:
- 2 kg pulpă de miel dezosată
- sare şi piper negru
- 2 linguri cu ulei de măsline
- câteva frunze de dafin
- 200 ml vin alb sec
- 600 ml supă de legume sau de miel
- 400 g ceapă decojită
- 4 morcovi mari, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi
- 1 căţel de usturoi întreg, curăţat şi tăiat în jumătate pe lăţime
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 220°C. Asezonează mielul, unge-l cu ulei, pune-l într-o oală mare şi frige-l 30 de minute.
Redu temperatura cuptorului la 130°C. Adaugă în oală frunzele de dafin, vinul şi supa, acoperă etanş cu un capac şi coace-l la cuptor timp de 3 1/2 ore.
Scoate mielul din cuptor şi lasă-l să se răcească. Când vrei să termini de gătit, încălzeşte din nou cuptorul la 130°C.
Scoate grăsimea care s-a format deasupra. Pune oala pe foc şi adu supa la fierbere. Adaugă ceapa, morcovii şi usturoiul.
Acoperă şi găteşte pulpa la cuptor încă 3 ore, până când carnea cade de pe os.
Scoate carnea din oală şi serveşte-o alături de legume
Pentru sos, toarnă supa rămasă într-o tigaie şi stoarce usturoiul de pulpă.
Adu la fierbere pana cand supa se reduce la 300 ml. Asezoneaza, apoi strecoar-o.
Friptura inabusita de miel
Pofta buna!