Friptura de pui cu piersici din: pui, usturoi, rosii, ardei, piersici, ulei, coniac, cimbru, rozmarin, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 pui mare (1,5-1,8 kg) 4 căţei de usturoi curăţaţi 2 roşii spălate şi curăţate de cotoare 2 ardei graşi curăţaţi şi spălaţi 3 piersici spălate şi curăţate de sâmburi 1/2 pahar cu ulei de floarea-soarelui […]
Friptură înăbuşită de pui
PrinteazaO reteta de friptura inabusita de pui din: pui, sare, piper, ceapa, morcov, radacina de telina, ceapa verde, ulei, bulion, otet balsamic, vin rosu, supa de pasare, bouquet garni, bacon afumat, unt si amidon.
- 1 pui (cca 1,2 kg)
- sare
- piper
- 120 g cepe franţuzeşti
- 1 morcov
- 150 g rădăcină de ţelină
- 1 legătură ceapă verde
- 2 linguri ulei
- 2 linguri bulion
- 2 linguri oţet balsamic
- 500 ml vin roşu
- 500 ml supă de pasăre
- 1 Bouquet garni (dafin, pătrunjel, cimbru)
- 100 g bacon afumat
- 100 g ciuperci Champignon
- 1 lingură unt
- 1-2 linguriţe amidon
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 175°C. Se taie puiul în 8 porţii şi se condimentează.
Se taie în patru cepele. Se taie mărunt legumele.
Se prăjeşte carnea în ulei; se scoate.
Se adaugă în tigaie ceapa franţuzească şi legumele (în afară de ceapa verde), precum şi bulionul.
Se prăjesc. Se stinge cu oţet şi 250 ml vin, se lasă să dea în clocot şi se repetă procedeul.
Se adaugă supa, carnea şi verdeţurile (Bouquet garni).
Se înăbuşă la cuptor 45 min.
Se taie mărunt baconul şi ciupercile şi se prăjesc în unt, împreună cu ceapa.
Se adaugă amidon şi se lasă să se îngroaşe sosul.
Friptură înăbuşită de pui
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Friptura de pui cu orez si ciuperci
Friptura de pui cu orez si ciuperci din: pui, lamaie, ciuperci, usturoi, sare, piper, ulei, orez si patrunjel. Ingrediente: 1 pui 1 lamaie 1 borcan ciuperci foliate 3 catei usturoi Sare Piper 200 ml ulei 1 ceasca orez Patrunjel Mod de preparare: Se transeaza puiul, se spala bine si se pune intr-un castron. Lamaia […]
Pofta buna!