Istorie, Proces și Influență Culinară. Berea lager este una dintre cele mai populare și răspândite tipuri de bere din lume. Originea Berii Lager – Primele Mențiuni și Inovații Tehnologice Berea lager își are originile în Europa Centrală, cu primele mențiuni datând din secolul XV. Termenul “lager” provine din limba germană, însemnând “a […]
Friptura inabusita (reteta generala)
PrinteazaFriptura inabusita (reteta generala) – Carnea se taie în bucăţi potrivite sau în felii (nu se sărează), se pune într-o cratiţă cu puţină grăsime bine înfierbântată şi se lasă la foc potrivit până începe să prindă crustă. Se întoarce pe toate părţile.
După ce s-a rumenit puţin, se adaugă 1/2 pahar cu apă caldă, se acoperă cu un capac şi se continuă până ce carnea este aproape gata.
Intre timp, se mai adaugă, din când în când, câte puţină apă caldă, ca să nu se ardă grăsimea şi totodată să confere frăgezime cărnii.
Friptura inabusita
presară cu sare şi se adaugă câteva felii de legume (morcov, ţelină), ceapă, piper boabe, foaie de dafin şi usturoi, după preferinţă. Se continuă înăbuşirea până ce carnea este fragedă şi suculentă.
Dacă dorim sau dacă friptura nu s-a rumenit frumos, aceasta se poate pune la cuptor (fără capac) şi se ţine până se rumeneşte.
scoate carnea din cratiţă, iar în sosul rezultat se pot adăuga, după preferinţă, roşii zdrobite sau o lingură de bulion.
amestecă pentru câteva minute pe foc, după care se stinge cu vin, cu supă sau cu apă caldă, atât cât să se formeze un sos potrivit de consistent (de gros).
Sosul se strecoară şi se serveşte la friptură.
Pofta buna!
Creveți Picanti cu Usturoi și Piper Cayenne la Air Fryer
Rapid și Savuros din: creveti, usturoi, piper, suc de lamaie, ulei, sare, piper, patrunjel. Creveții cu usturoi sunt o opțiune excelentă pentru o cină rapidă și ușoară, plină de arome. Această rețetă îmbină simplitatea preparării cu gustul intens, oferind o variantă sănătoasă și cu puține […]