O reteta simpla de friptura inabusita de vita cu sos de rosii din: carne de vita, morcov, telina, ceapa rosie, praz, usturoi, vin rosu, rosii, supa de carne, foi de dafin, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente:
- 800 g carne de vită
- 1 morcov
- 1 tulpină de ţelină
- 1 ceapă roşie
- 1 fir de praz
- 1 căţel de usturoi
- 1 pahar de vin roşu
- 5 roşii coapte
- 1/5 1 supă de carne
- câteva foi de dafin
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi morcovul, tulpina de ţeiină şi firul de praz. Curăţaţi ceapa. Tăiaţi legumele bucăţele destul de mici; curăţaţi şi tocaţi usturoiul. Rumeniţi carnea într-o cratiţă încăpătoare cu două linguri de ulei, întorcând-o cu ajutorul a două palete de lemn.
Adăugaţi legumele cubuleţe şi usturoiul, stropiţi cu vin şi fierbeţi câteva minute totul la foc iute, lăsând carnea să prindă bine gust. Opăriţi câteva clipe în apă clocotită roşiile, scurgeţi-le, decojiţi-le şi scoateţi-le seminţele. Tăiaţi-le mărunt şi adăugaţi-le la carne.
Turnaţi în cratiţă supa caldă şi foile de dafin, potriviţi de piper şi, dacă e nevoie, şi de sare. Continuaţi fierberea 2 ore şi 30 de minute, adăugând supă dacă sosul scade prea mult.
Stingeţi focul şi lăsaţi cratiţa deoparte să se odihnească. Scoateţi carnea şi foile de dafin şi mixaţi sosul. Tăiaţi carnea felii, aranjând-o pe un platou oval şi turnaţi deasupra sosul obţinut. Ornaţi cu foile de dafin.
Friptura inabusita de vita cu sos de rosii
Poftă bună!
Limbă de vită cu măsline şi arpagic din: limba de vita, arpagic, morcovi, masline kalamata, boabe de piper rosu, suc de rosii, lamai, vin alb. Ingrediente: 1 1/2 kg limba de vita 1/2 kg arpagic 2 morcovi 200 g masline kalamata 1 lingurita boabe de piper rosu 2-3 linguri suc de rosii 2
Limba de vita cu verdeata si legume din: marar verde, limba de vita, foaie de dafin, ceapa verde, telina, morcov, vin rosu, sare. Ingrediente: 4 legaturi marar verde 400 g limba de vita 1 foaie de dafin 2 fire de ceapa verde sau 1
Salata de limba de vita cu porumb, mazare si ridichi din: limba de vita, sare, piper, ulei de masline, porumb, mazare, unt, ridichi si marar. Ingrediente: 500 g limbă de vită sare piper 1-2 linguri ulei de măsline 200 g porumb dulce 200 g mazăre fiartă 50 g unt 4-5 ridichi 1 legatura mărar proaspăt Mod de preparare: Se spală limba şi […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- friptura de vita cu sos de rosii
- friptura de vita inabusita cu sos de rosii
- vita cu sos de rosii