Friptura inabusita

Printeaza

Friptura inabusita din: carne de porc, cartofi, vin, ulei, cimbru, rozmarin, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc impănatâ
  • 500 g cartofi
  • 100 ml vin
  • 200 ml ulei
  • cimbru, rosmarin, sare, piper

 

Mod de Preparare:

Spală bine carnea şi condimenteaz-o pe toate părţile cu sare, piper, puţin cimbru şi rozmarin. Aşază apoi întreaga bucată într-un vas termorezistent.

Stropeşte-o cu jumătate din cantitatea de ulei şi puţină apă sau supă de legume. Las-o la cuptor aproximativ 60 de minute.

Spre sfârşitul înăbuşirii, scoate carnea şi porţioneaz-o. Aşaz-o din nou în tavă şi stropeşte-o cu restul de ulei şi vin.

Cât timp mai stă friptura la cuptor spală cartofii şi fierbe-i în apă cu sare.

Curăţă-i de coajă, taie-i în felii mai groase, după care aşază-i printre bucăţile de carne.

După câteva minute opreşte focul şi serveşte alături de un pahar cu vin.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. O reteta foarte buna de friptura de porc. Sigur o sa o repet.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.