Friptura inabusita
PrinteazaFriptura inabusita din: carne de porc, cartofi, vin, ulei, cimbru, rozmarin, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc impănatâ
- 500 g cartofi
- 100 ml vin
- 200 ml ulei
- cimbru, rosmarin, sare, piper
Mod de Preparare:
Spală bine carnea şi condimenteaz-o pe toate părţile cu sare, piper, puţin cimbru şi rozmarin. Aşază apoi întreaga bucată într-un vas termorezistent.
Stropeşte-o cu jumătate din cantitatea de ulei şi puţină apă sau supă de legume. Las-o la cuptor aproximativ 60 de minute.
Spre sfârşitul înăbuşirii, scoate carnea şi porţioneaz-o. Aşaz-o din nou în tavă şi stropeşte-o cu restul de ulei şi vin.
Cât timp mai stă friptura la cuptor spală cartofii şi fierbe-i în apă cu sare.
Curăţă-i de coajă, taie-i în felii mai groase, după care aşază-i printre bucăţile de carne.
După câteva minute opreşte focul şi serveşte alături de un pahar cu vin.
Pofta buna!
O reteta foarte buna de friptura de porc. Sigur o sa o repet.