Friptura italieneasca cu sardine
PrinteazaFriptura italieneasca cu sardine din: ulei, franzela, sardine, masline, ceapa, unt, verdeturi, patrunjel, busuioc, rozmarin, carne, oua, pasta de tomate, sare, piper, boia, malai, rosii.
Ingrediente:
- ulei de măsline
- 2 felii franzelă
- 1 conservă sardine în ulei
- 75 g măsline verzi
- 1 ceapă
- 1 linguriţă unt
- 50 g verdeţuri tocate
- pătrunjel
- busuioc
- rozmarin
- 750 g carne tocată, în amestec
- 2 ouă
- 1 lingură pastă de tomate
- sare
- piper
- boia dulce de ardei
Pentru garnitură:
- 200 g mălai
- sare
- 3 roşii
- 2-3 linguri ulei de măsline
- piper
Mod de preparare:
Miezul de pâine îl înmoi în apă rece. Scurgi sardinele şi le toci fin. Măslinele le cureţi de sâmburi şi le tai felii. Cureţi ceapa, o tai peştişori şi o căleşti în unt încins, până devine aurie.
Adaugi verdeţurile şi le laşi să se înmoaie împreună. Storci bine pâinea şi o amesteci cu carnea tocată, ouăle, pasta de tomate, măslinele, sardinele şi ceapa călită. Condimentezi cu sare, piper şi boia.
Ii dai compoziţiei o formă de franzelă şi o pui într-un vas de iena oval, uns. Coci în cuptorul încins, timp de 60 de minute. între timp, prepari garnitura.
Fierbi mălaiul în apă cu sare. Opăreşti roşiile în apă clocotită, le cureţi de pieliţe şi de seminţe şi le tai cubuleţe. Incingi uleiul de măsline, adaugi roşiile, sare şi piper şi sotezi câteva minute.
Serveşti friptura cu sosul de roşii, mămăliguţa caldă şi ornezi cu verdeaţă şi măsline.
Friptura italieneasca cu sardine
Pofta buna!