Friptura la gratar
PrinteazaFriptura la gratar din: carne macra, muschi sau cotlet de porc, ulei, mustar, sare, cimbru, uturoi.
- 6-8 felii de carne macră
- muşchi sau cotlet de porc
- 1 lingură cu ulei
- 1 lingură cu muştar
- sare
- cimbru
- 1 căpăţână de usturoi
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, uscaţi în prosop curat, bateţi fiecare felie cu ciocanul de lemn, ungeţi carnea cu ulei şi cu puţin muştar.
Puneţi feliile de carne pe grătar, iar grătarul îl ţineţi pe jar până când carnea capătă o crustă. Dacă faceţi friptura pe grătarul aragazului puneţi dedesubt o tavă cu apă unde va curge grăsimea.
Scoateţi friptura pe platou, săraţi şi piperaţi, presăraţi cimbru şi acoperiţi cu un capac.
Serviţi friptura cu garnitură de varză călită sau cu legume fierte. Serviţi alături un mujdei de usturoi.
Aşezaţi pe masă felii de pâine de casă şi vin roşu.
Pofta buna!