Friptura cu legume si sos

Printeaza

Friptura cu legume si sos din: cartofi, paprika, ulei de masline, muschi de porc, boabe de piper, unt, ceapa, vin alb, smantana, patrunjel si salata de rosii.

Ingrediente:Friptura_cu_legume_si_sos

  • 400 g cartofi, taiati rondele groase de jumatate de cm
  • un varf de paprika dulce
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 bucati de muschi de porc
  • 1 lingurita boabe de piper, zdrobite
  • 25 g unt
  • 2 cepe mici, tocate marunt
  • 1 lingura boabe de piper verde, zdrobite
  • 75 ml vin alb sec
  • 100 ml smantana
  • cateva fire de patrunjel, tocata marunt
  • salata de rosii pentru servit

 

Mod de preparare:

Pune feliile de cartofi intr-un castron si asezoneaza cu sare, piper si paprika.

Incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie incapatoare si prajeste cartofii timp de aproximativ doua minute, pana se rumenesc usor.

Scoate-i din tigaie si muta-i pe o tava de copt, apoi tine-i in cuptorul preincalzit.

Asezeaza muschiul de porc cu sare si piper zdrobit, apoi freaca-l cu putin ulei.

Incinge bine o tigaie de teflon, apoi prajeste carnea cate un minut pe fiecare parte.

Scoate carnea din tigaie, pune-o pe un platou si acoper-o cu folie de aluminiu.

Intre timp topeste untul in tigaie, pune ceapa si caleste circa doua minute, pana se inmoaie, adauga piperul verde si vinul si lasa sa fiarba la foc mic, pana se evapora vinul.

Incorporeaza smantana si patrunjelul.

Serveste cu salata de rosii sau salata verde, in functe de legumele de sezon.

Friptura cu legume si sos

Friptura_cu_legume_si_sos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.