Friptura marinata de rata
PrinteazaFriptura marinata de rata din: piept de rata, dulceata de cirese, vin, ghimbir, miere, unt, ulei, sare si piper.
- 2 piepţi de raţă
- 5 linguri cu dulceaţă de cireşe
- 1 ceşcuţă cu vin
- 1 linguriţă cu ghimbir ras
- 2 linguri cu miere
- 1 lingură cu unt
- ulei
- sare
- piper
Pentru marinada:
- 300 ml vin spumant
- 3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Crestează piepţii cu un cuţit, condimentează-i şi lasă-i trei ore în vin spumant cu usturoi zdrobit. Aşază-i într-o tigaie mare, cu ulei, la foc mediu, cu pielea în jos, până se rumenesc, apoi întoarce-i pentru câteva minute pe partea cealaltă.
Scoate-i într-o tavă şi ţine-i la cald, acoperiţi cu o folie de aluminiu. Scurge grăsimea, dar opreşte o lingură în care sotează ghimbirul timp de un minut. Adaugă mierea, dulceaţa de cireşe şi vinul. După câteva minute, pune untul.
Feliază piepţii de raţă şi toarnă deasupra sosul cald.
Pofta buna!