Friptura marinata de porc
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura marinata de porc din: coaste de porc, ceapa, otet, vin, ceapa, morcovi, usturoi, boabe de piper, foi de dafin, frunze de telina, patrunjel si sare.
- 500 g coaste de porc
- 2 cepe
pentru marinată:
- 250 ml oţet
- 1 pahar cu vin
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- câţiva căţei de usturoi
- 10 boabe de piper
- 2-3 foi de dafin
- frunze de ţelină
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Amestecă vinul cu oţetul. Adaugă ceapa tocată, rondele de morcovul, boabe de piper, usturoi zdrobit, foi de dafin, un praf de sare, frunze de ţelină şi pătrunjel tocat fin.
Pune bucăţile de coaste spălate. Lasă-le la rece până a doua zi.
Aşază-le într-un vas termorezistent împreună cu ceapa tăiată în patru. Stropeşte-le cu puţin ulei şi apă.
Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi lasă la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 45 de minute. Serveşte-te fierbinţi cu sos de roşii amestecat cu câţiva căţei de usturoi zdrobiţi şi un praf de piper.
Friptura marinata de porc
Pofta buna!