Friptura marinata de rata
PrinteazaO retete delicioasa de friptura marinata de rata din: piept de rata, dulceata de cirese, vin, ghimbir, miere, unt, ulei, sare si piper.
- 2 piepţi de raţă
- 5 linguri cu dulceaţă de cireşe
- 1 ceşcuţă cu vin
- 1 linguriţă cu ghimbir ras
- 2 linguri cu miere
- 1 lingură cu unt
- ulei
- sare
- piper
pentru marinată:
- 300 ml vin spumant
- 3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Crestează piepţii cu un cuţit, condimentează-i şi lasă-i trei ore în vin spumant cu usturoi zdrobit. Aşază-i într-o tigaie mare, cu ulei, la foc mediu, cu pielea în jos, până se rumenesc, apoi întoarce-i pentru câteva minute pe partea cealaltă.
Scoate-i într-o tavă şi ţine-i la cald, acoperiţi cu o folie de aluminiu. Scurge grăsimea, dar opreşte o lingură în care sotează ghimbirul timp de un minut. Adaugă mierea, dulceaţa de cireşe şi vinul. După câteva minute, pune untul. Feliază piepţii de raţă şi aşază-i pe farfurii. Toarnă deasupra sosul cald.
Friptura marinata de rata
Pofta buna!
Foarte buna friptura de rata