Friptura la gratar cu sos pesto din: carne de porc, sare, piper, coriandru, menta, usturoi, otet, chimen, miere, piper rosu, ulei de masline. Ingrediente pentru friptura: 2kg carne de porc sare si piper Ingrediente sos pesto: 1 legatura coriandru proaspăt 1 legatura mentă proaspătă 3 catei usturoi, decojit 3 linguri oțet 1 lingură chimen 1 […]
Friptura marinata de vita la gratar
PrinteazaFriptura marinata de vita la gratar din: muschi de vita, zeama de lime, zahar brun, coriandru, sos de soia, sos de peste, ardei iute, coriandru, castravete, rosii cherry, salota, varza alba, fasole verde.
- 4 bucati de muschi de vita a cate 200 g fiecare
pentru marinata:
- zeama de la 2 lime
- 1 lingurita de zahar brun
- 1 varf de coriandru macinat
- 1 lingura sos de soia
pentru dressing:
- zeama de la 2 lime
- 1 lingura sos de peste
- 2 lingurite de zahar brun
- 1-2 ardei iuti verzi, feliate fin
pentru salata:
- 1 legatura mica de coriandru, tocate foarte fin
- 1/2 castravete, taiat in jumatate pe lungime, curatat de seminte si feliat
- 2 maini de rosii cherry, taiate in sferturi cate 1 mana mare frunze de menta, de busuioc si coriandru
- 1 salota, taiata in rondele subtiri
- 1/2 varza alba mica, feliata foarte fin
- 1 mana de fasole verde, feliata foarte fin
Mod de preparare:
Pentru a prepara marinata, amestecă toate ingredientele până ce zahărul se dizolvă, apoi toarn-o peste carne.
Las-o la marinat cel mult 2 ore. Intre timp, aprinde cărbunii de grătar. Amestecă toate ingredientele penttru dressing.
Combină ingredientele de ssalată cu jumătate din dressing şi pune-le deoparte.
Când cărbunii s-au transfonrmat în jar, pune fripturile pe grătar şi lasă-le 3-4 minute pe fiecare parte pentru a rămâne medii în sânge, apoi pune-le deopartee 5 minute.
Taie carnea în felii subţiri şi aranjează-le pe farfurii. Pune o grămăjoară de salată în partea cealaltă a farfuriiloror şi stropeşte totul cu restul de dressing.
Friptura marinata de vita la gratar
Pofta buna!
Reteta zilei: Friptura la gratar cu sos pesto
Pofta buna!