Friptura marinata de vita la gratar

Printeaza

Friptura marinata de vita la gratar din: muschi de vita, zeama de lime, zahar brun, coriandru, sos de soia, sos de peste, ardei iute, coriandru, castravete, rosii cherry, salota, varza alba, fasole verde.

 

Ingrediente:Friptura_marinata_de_vita_la_gratar

  • 4 bucati de muschi de vita a cate 200 g fiecare

pentru marinata:

  • zeama de la 2 lime
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 varf de coriandru macinat
  • 1 lingura sos de soia

pentru dressing:

  • zeama de la 2 lime
  • 1 lingura sos de peste
  • 2 lingurite de zahar brun
  • 1-2 ardei iuti verzi, feliate fin

pentru salata:

  • 1 legatura mica de coriandru, tocate foarte fin
  • 1/2 castravete, taiat in jumatate pe lungime, curatat de seminte si feliat
  • 2 maini de rosii cherry, taiate in sferturi cate 1 mana mare frunze de menta, de busuioc si coriandru
  • 1 salota, taiata in rondele subtiri
  • 1/2 varza alba mica, feliata foarte fin
  • 1 mana de fasole verde, feliata foarte fin

 

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara marinata, amestecă toate ingredientele până ce zahărul se dizolvă, apoi toarn-o peste carne.

Las-o la marinat cel mult 2 ore. Intre timp, aprinde cărbunii de grătar. Amestecă toate ingredientele penttru dressing.

Combină ingredientele de ssalată cu jumătate din dressing şi pune-le deoparte.

Când cărbunii s-au transfonrmat în jar, pune fripturile pe grătar şi lasă-le 3-4 minute pe fiecare parte pentru a rămâne medii în sânge, apoi pune-le deopartee 5 minute.

Taie carnea în felii subţiri şi aranjează-le pe farfurii. Pune o grămăjoară de salată în partea cealaltă a farfuriiloror şi stropeşte totul cu restul de dressing.

Friptura marinata de vita la gratar

Friptura_marinata_de_vita_la_gratar

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Reteta zilei: Friptura la gratar cu sos pesto

Friptura la gratar cu sos pesto din: carne de porc, sare, piper, coriandru, menta, usturoi, otet, chimen, miere, piper rosu, ulei de masline. Ingrediente pentru friptura: 2kg carne de porc sare si piper Ingrediente sos pesto: 1 legatura coriandru proaspăt 1 legatura mentă proaspătă 3 catei usturoi, decojit 3 linguri oțet 1 lingură chimen 1 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.