Friptura marinata de vita
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura marinata de vita din: pulpa de vita, usturoi, pasta de rosii, ulei, rozmarin, apa, vin alb, otet de vin, morcovi, ceapa, usturoi si telina.
- 1 kg pulpă de vită
- 3 căţei de usturoi
- 1 lingură cu pastă de roşii
- ulei
- rozmarin pentru marinată
- 1,5 l apă
- 50 ml vin alb sau roze sec
- 50 ml oţet de vin
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 1 ţelină
Mod de preparare:
Fierbe apa cu sarea. Opreşte focul şi adaugă ceapa, ţelina şi morcovii tăiaţi cubuleţe, usturoiul zdrobit şi piperul. Acoperă şi lasă să se răcorească.
Toarnă vinul şi oţetul. Pune bucata de carne tăiată în felii mai groase şi lasă la rece minimum 24 de ore.
Rumeneşte feliile de carne pe ambele părţi în ulei încins. Din când în când, stropeşte cu marinată până când furculiţa intră cu uşurinţă în carne.
Spre final, unge feliile cu pastă de tomate amestecată cu usturoiul zdrobit şi puţin rozmarin tocat. După câteva minute, opreşte focul.
Friptura marinata de vita
Pofta buna!