Friptură marinată
PrinteazaO reteta simpla de friptura marinata din: antricoate de vita, rosii cherry, vin rosu, usturoi, foi ded afin, ceapa, telina, zahar, cimbru, rozmarin, piper rosu si sare.
- 4 antricoate de vită
- 300 g roşii cherry
pentru marinata:
- 500 ml vin roşu
- 6 căţei de usturoi
- 3 foi de dafin
- 1 ceapă
- 1 ţelină
- 1 lingură cu zahăr
- 1 crenguţă de cimbru
- 1 crenguţă de rozmarin
- boabe de piper roşu
- sare
Mod de preparare:
Intr-un vas de ceramică, amestecă vinul cu usturoiul şi ceapa, tocate mărunt. Adăugă foile de dafin, ţelina dată pe răzătoarea mare, zahărul, un praf de sare, boabele de piper, cimbru şi rozmarin, în marinata astfel obţinută, pune bucăţile de carne.
Acoperă vasul cu folie de plastic şi lasă la frigider cel puţin trei ore. Scurge feliile de zeama în care au stat şi frige-le pe un grătar bine încins, câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Alături de friptura de vită, coace roşiile. Serveşte friptura fierbinte, alături de un pahar cu vin roşu.
Friptură marinată
Pofta buna!