Friptură mediteraneană de peşte

Printeaza

Friptură mediteraneană de peşte din: ulei de masline, ceapa, ustuoi, fenicul, telina, rosii, oregano, dafin, portocala, sofran, supe de peste, vermut, piper, file de peste, creveti.

Friptura mediteraneana de peste

Ingrediente:

  • 4 linguri ulei de măsline
  • o ceapă tăiată în rondele subţiri
  • 5 căţei de usturoi zdrobiţi
  • un fenicul tocat mărunt
  • 3 peţioluri de ţelină
  • o conservă de 450 gr roşii decojite
  • o lingură oregano
  • o frunză dafin
  • coaja şi sucul de la o portocală
  • 1/4 linguriţă şofran
  • 750 ml supă limpede de peşte
  • 3 linguri vermut
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 225 gr fileuri groase de peşte, după gust 225 gr plătică dezosată 225 gr crevete decojite

 

Mod de preparare:

Incingeţi uleiul într-o tigaie mare. Puneţi ceapa, usturoiul, feniculul şi ţelina şi căliţi-le la foc mic circa 15 minute, amestecând des.

Adăugaţi roşiile din conservă împreună cu sucul lor, oregano, frunza de dafin, coaja şi sucul de portocală, şofranul. Când începe să clocotească, reduceţi focul şi lăsaţi să mai fiarbă uşor încă 5 minute.

Adăugaţi supa de peşte, vermutul, sare şi piper după gust, măriţi din nou focul şi apoi, după ce sosul dă în câteva clocote, reduceţi flacăra şi lăsaţi totul să fiarbă la foc mic încă 20 minute.Tăiaţi peştele (atât fileurile, cât şi plătica) în cuburi mari pe care le veţi pune în tigaie şi le veţi lăsa să fiarbă circa 5 minute.

Adăugaţi apoi crevetele şi lăsaţi totul pe foc încă 5 minute. Potriviţi gustul cu sare şi piper, serviţi cu pâine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.