Friptura mediteraneana
PrinteazaO reteta de Friptura mediteraneana din: carne de vitel, ulei de masline, rosii, ardei grasi, masline, vin rosu, usturoi, busuioc, cimbru, oregano si bulion.
- 500 g carne de vitel fara os
- 4 linguri ulei de masline
- 2 rosii
- 2 ardei grasi
- 100 g masline negre fara samburi, taiate grosier
- 50 ml vin rosu
- 2 catei de usturoi pisati
- cate 1 lingurita de busuioc, cimbru, oregano
- 1 ceasca de bulion sau de pasta de rosii subtiata
Mod de preparare:
Incingi uleiul sau untura într-o tigaie adâncă (eu folosesc una antiaderentă), pui carnea tăiată feliuţe foarte subţiri şi o prăjeşti până se rumeneşte uşor. Adaugi usturoiul pisat, vinul şi fierbi înăbuşit timp de 2 minute.
Adaugi roşiile tăiate mărunt, ardeiul tăiat felii subţiri şi ierburile aromatice. Adaugi şi bulionul. Fierbi până se frăgezeşte carnea şi se înmoaie ardeii. Adaugi măslinele, pui sare după gust şi mai dai totul în câteva clocote. Poţi servi friptura cu paste făinoase, la alegere.
Pastele le fierbi după instrucţiunile de pe pachet, le scurgi, le treci prin jet de apă rece şi le amesteci cu sosul şi carnea pregătite.
Friptura mediteraneana
Pofta buna!