Friptură de Vită cu Sos de Mărar – un preparat sofisticat și aromat, perfect pentru ocazii speciale sau pentru a transforma o cină obișnuită într-un adevărat festin. Combinarea frăgezimii cărnii de vită cu prospețimea sosului de mărar creează o explozie de arome care va impresiona orice gurmand. Ingrediente: 1 kg de mușchi de vită 3 […]
Friptura de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru
PrinteazaFriptura de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru din: carne de miel, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, ulei, peste, mustar, cimbru, vin rosu, sare si piper.
Ingrediente:
- 1.5 kg carne de miel pentru friptură (cotlet)
- 1 ceapă
- 2 legaturi ceapă verde
- 1 legatura usturoi verde
- 3 linguri ulei
- 4 linguri pesmet
- 4 linguri muştar
- 1 lingura cimbru
- 250-300 ml vin roşu
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Cotletul de miel se spală şi se curăţă de pieliţe. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la rece 10-15 minute.
Usturoiul verde, o legătură de ceapă verde şi ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei.
Se amestecă pesmetul cu o legătură de ceapă verde tocată mărunt, muştarul, cimbrul, sare, piper, 2-3 linguri vin roşu şi puţin ulei, până se obţine o pastă.
Se aşază carnea în tavă, cu partea cu os în jos, pe stratul de ceapă şi usturoi dinainte format.
Se stropeşte cu vin îndoit cu apă şi se coace în cuptorul foarte bine încins, 20-25 minute.
Se scoate apoi tava din cuptor, se întoarce cotletul şi se acoperă cu pesmetul condimentat.
Se stropeşte cu puţin ulei şi sosul lăsat în tavă şi se coace în continuare, la foc potrivit, 35-40 minute.
Friptura de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru
Pofta buna!
Friptură de Pui la Grătar cu Lămâie
Friptură de Pui la Grătar cu Lămâie – ușor de pregătit, perfect pentru o masă sănătoasă și savuroasă. Combină suculența puiului cu aroma proaspătă și vibrantă a lămâii, creând o explozie de gusturi care va încânta orice gurmand. Ideal pentru prânzuri și cine rapide, friptura de pui la grătar este nu doar delicioasă, ci și […]