Friptură de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi

Printeaza

Friptură de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi din: carne de miel, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper.

Carnea de miel este o sursă bogată de nutrienți esențiali, precum proteinele, vitaminele B și mineralele precum fierul, zincul și seleniul. De asemenea, conține acid linoleic conjugat (CLA), un tip de acizi grași cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Există mai multe moduri în care carnea de miel poate fi preparată, inclusiv friptă, coaptă, gătită la abur sau prăjită. De asemenea, se poate folosi în rețete diverse, precum tocană de miel, friptură de miel sau curry de miel.

Cum se marineaza carnea de miel – ied cu vin si mirodenii

retete

Ingrediente:

  • 1 kg de carne de miel (preferabil din pulpe sau din cotlete)
  • 4 căței de usturoi mici, tocați
  • 2 linguri de rozmarin proaspăt tocat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust

 

 

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Puneți carnea de miel într-un vas termorezistent și presărați-o cu sare și piper.

Amestecați usturoiul, rozmarinul și uleiul de măsline într-un bol și ungeți carnea de miel cu acest amestec, asigurându-vă că este bine acoperită.

Acoperiți vasul cu o folie de aluminiu și puneți-l în cuptorul încălzit.

Lăsați friptura de miel să se coacă timp de aproximativ 1 oră și jumătate, sau până când atinge gradul de coacere dorit (de obicei, o friptură de miel este considerată gata atunci când temperatura internă atinge 60-65 grade Celsius pentru carne rare, 70-75 grade Celsius pentru carne medie sau 80-85 grade Celsius pentru carne bine coaptă).

Scoateți vasul din cuptor și lăsați carnea să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a o tăia și de a o servi.

 

 

Poftă bună!

 

 

 


poate iti place si:

Miel cu garnitura de fasole verde

Miel cu garnitura de fasole verde 

Miel cu garnitura de fasole verde din: miel, usturoi, chimen, suc de lamaie, ceapa, supa, pasta de tomate, scortisoara, zahar, fasole verde, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:  1 kg carne de miel cu os 8 catei de usturoi 1 lingurita chimen sucul de la 1 lamaie 2 cepe, feliate 500 ml supa 5-6 linguri pasta de tomate […]

 

Carne de miel cu cimbru la cuptor

Carne de miel cu cimbru la cuptor

Carne de miel cu cimbru la cuptor din: busuioc, ulei, cimbru, vin, miel, usturoi, sos de soia, sare si boia de ardei iute. Ingrediente: 4 linguri busuioc 30 ml ulei 4 linguri cimbru 1 ceasca vin alb 1/4 sfert de miel 2 lingura praf de usturoi 4 linguri sos soia 1/4 lingurita sare,usturoi dupa gust 1/2 […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.