Friptura de miel cu glazura de miere si mustar

Printeaza

Friptura de miel cu glazura de miere si mustar – Gustul bogat si suculent al carnii de miel este perfect completat de dulceata mierii si aroma distincta a mustarului, creand o combinatie de arome care va impresiona cu siguranta orice gurmand.

Pentru a obtine o crusta si mai crocanta, puteti adauga un pic de zahar brun in amestecul de miere si mustar.

Daca preferati un gust mai intens de usturoi, puteti freca pulpa de miel cu usturoi tocat inainte de a aplica glazura.

 

Ingrediente:

  • Pulpa de miel (1.5 kg) – carne frageda si suculenta, ideala pentru friptura.
  • Miere (4 linguri) – adauga o dulceata naturala si ajuta la formarea unei cruste aurii.
  • Mustar Dijon (3 linguri) – ofera o aroma puternica si distincta.
  • Usturoi (6 catei) – pentru un plus de savoare si aroma intensa.
  • Rozmarin proaspat (3 crengute) – adauga o nota aromata si proaspata.
  • Ulei de masline (3 linguri) – pentru a ajuta la rumenirea carnii.
  • Sare (dupa gust) – intensifica aromele naturale.
  • Piper negru (dupa gust) – pentru un strop de caldura subtila.
  • Suc de lamaie (1 lamaie) – pentru a echilibra dulceața mierii.

 

Mod de preparare:

  • Timp de preparare: 20 minute
  • Timp de gatire: 1.5-2 ore
  • Timp total: 2-2.5 ore

Preincalziti cuptorul la 180°C.

Spalati bine pulpa de miel si uscati-o cu prosoape de hartie. Faceti cateva incizii mici in carne si introduceti in fiecare cate un catel de usturoi taiat pe jumatate.

Intr-un bol mic, amestecati mierea, mustarul, sucul de lamaie, sarea si piperul. Ungeti pulpa de miel cu acest amestec, asigurandu-va ca acoperiti uniform intreaga suprafata.

Intr-o tava de copt, adaugati uleiul de masline si crengutele de rozmarin. Asezati pulpa de miel deasupra.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit si gatiti timp de aproximativ 1.5-2 ore, in functie de marimea pulpei si de preferintele personale pentru nivelul de gatire.

Pentru a verifica daca friptura este gata, folositi un termometru pentru carne; temperatura interna ar trebui sa fie de 63°C pentru medium-rare si 70°C pentru medium.

Cu aproximativ 15 minute inainte de a scoate mielul din cuptor, deschideti cuptorul si ungeti din nou friptura cu amestecul de miere si mustar ramas.

Acest pas va ajuta la formarea unei cruste frumoase si aromate.

Scoateti friptura de miel din cuptor si lasati-o sa se odihneasca timp de 10-15 minute inainte de a o taia.

Acest lucru permite sucurilor sa se redistribuie in carne, rezultand o friptura mai suculenta si mai gustoasa.

Feliati friptura si serviti-o alaturi de garnitura preferata, cum ar fi cartofi copti, legume la gratar sau o salata proaspata.

Reteta Friptura de miel cu glazura de miere si mustar

Valori nutritionale (per portie de 200g):

  • Calorii: 350 kcal
  • Grasimi: 20g
  • Carbohidrati: 10g
  • Proteine: 30g
  • Fibre: 0g

Pulpa de miel, gatita pana la perfectiune, devine suculenta si plina de arome datorita glazurii dulci-acrisoare de miere si mustar.

Rozmarinul si usturoiul adauga un plus de savoare, iar timpul de odihna asigura o carne frageda si delicioasa.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.