Friptura de miel cu hribi

Printeaza

O reteta de friptura de miel cu hribi din: pulpe de miel, hribi, piper, boia, cimbru, usturoi, patrunjel, condimente pentru miel, ulei, vin alb si foi de dafin.

Ingrediente:Friptura de miel cu hribi

  • 2 pulpe de miel
  • 500 g hribi
  • o lingurita piper
  • o lingura boia
  • o lingurita cimbru uscat
  • 2 lingurite usturoi
  • o lingurita patrunjel tocat
  • 3 lingurite condimente pentru miel
  • 5 linguri ulei
  • un pahar de vin alb
  • 5 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Se spală pulpele de miel, se zvântă cu prosoape absorbante şi se ung cu vin, ulei de măsline şi condimente. Daţi carnea la rece timp de 20 de minute. Aşezaţi pulpele de miel într-o tavă mai înaltă, turnaţi ciupercile şi amestecul de ulei, vin şi condimente rămase, 250 ml apă şi daţi tava la cuptorul preîncalzit, la foc mediu, 25-30 minute.

Scoateţi tava din cuptor şi întoarceţi pulpele pe cealaltă parte. Daţi din nou tava la cuptor pentru 15 minute, stropind carnea cu sosul din tavă. După ce s-a rumenit, friptura este gata. Se poate servi cu garnitură, salata verde, mujdei şi sosuri.

Friptura de miel cu hribi

Friptura de miel cu hribi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.