Friptura de miel cu ierburi
PrinteazaO reteta de friptura de miel cu ierburi din: pulpa de miel, cartofi, morcov, ardei gras, ceapa, vin alb, usturoi, ulei, rozmarin, cimbru, maghiran, sare si piper.
- 1 pulpa de miel
- 2-3 cartofi
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 2 cepe
- 2 pahare cu vin alb
- 7-8 catei de usturoi
- 200 ml ulei
- crengute de rozmarin
- crengute de cimbru
- maghiran
- sare
- piper
Mod de preparare:
Freacă pulpa de miel cu 3 căţei de usturoi zdrobiţi, după care condimen- teaz-o cu sare şi piper. Crestează din loc în loc şi pune căţeii de usturoi necurăţaţi. Cu ajutorul unui cuţit, taie deasupra pulpa de miel şi fă un buzunar. Umple-l cu maghiran, crenguţe de rozmarin şi cimbru.
Curăţă legumele şi taie-le în bucăţi mari. Aşază-le într-o tavă, iar peste ele pune bucata de carne condimentată. Stropeşte cu ulei şi o cană cu apă călduţă. Lasă la cuptor până se rumeneşte carnea. Din când în când, toarnă peste ea puţin vin.
Dacă sosul scade prea mult, adaugă puţină apă. Serveşte cât este caldă, alături de un pahar cu vin.
Friptura de miel cu ierburi
Pofta buna!