Friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata

Printeaza

O reteta de friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata din: carne de miel, untura, usturoi, slanina afumata, rozmarin, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:Friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata

  • carne miel taiat in bucati
  • 6-7 linguri de untura(se poate folosi si ulei)
  • 10 catei de usturoi
  • slanina afumata
  • rozmarin (proaspat sau uscat)
  • 500 ml vin alb
  • sare, piper

Mod de preparare:

Se fac mici taieturi in carne cu virful unui cutit si in taietura asezam felii de usturoi taiate in 2 sau 4 si felie de slanina afumata. Dupa ce am impanat astfel bucatile de carne le saram si piperam din abundenta si le asezam in tava in care am pus untura.

Presaram deasupra rozmarin, mai punem vreo 2-3 catei usturoi taiati in 2 cateva felii de slanina taiata si ea felii mai subtirele si turnam peste 500 ml vin si apoi apa cat sa acopere carnea si astfel dam totul la cuptor unde il lasam sa se prajeasca cca 40 min. dupa care intorcem bucatile de carne si il lasam mai departe in cuptor pana scade zeama si bucatile de carne sunt rumenite.

Friptura o servim cu pireu de cartofi si neaparat cu salata de sfecla rosie si hrean.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.