Friptura de miel cu lamaie si ceapa rosie
PrinteazaFriptura de miel cu lamaie si ceapa rosie din: pulpa de miel, coaja de lamaie, zeama de lamaie, cimrbu, rozmarin, usturoi, ulei, sare, piper.
- o pulpa din fata de aproximativ 2 kg
- coaja si zeama de la doua lamai
- 2 cepe rosii
- 3 linguri amestec de cimbru si rozmarin
- o capatana de usturoi
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se curăţă de pe os şi se înlătură pieliţele în plus. Apoi, se fac tăieturi pe interiorul şi exteriorul bucăţii de carne şi se pun căţei de usturoi tăiaţi în două şi felii de la o ceapă.
Apoi, se unge carnea pe toată suprafaţa ei cu un amestec din sucul strecurat de lămâie, coaja rasă de lămâie, o lingură de ulei, amestecul de cimbru şi rozmarin, sare şi piper.
Se rulează carnea, se leagă şi se aşază în tava de copt. Se pun în tavă şi restul de ceapă şi usturoi, cele două linguri de ulei şi se coace friptura întâi 20 de minute la foc mare şi apoi 80 de minute la foc mediu.
Apoi, odată friptura făcută, se scoate tava, se înveleşte cu folie de aluminiu şi se lasă aşa 10 minute.
Friptura de miel cu lamaie si ceapa rosie
Pofta buna!