Friptură de miel cu lămâie şi oregano

Printeaza

O reteta de friptură de miel cu lămâie şi oregano pulpa de miel, lamaie, usturoi, oregano, ulei de masline, cartofi, sare si piper.

Ingrediente:Friptură de miel cu lămâie şi oregano

  • 4 jumătăţi de pulpă de miel (partea inferioară, de la genunchi în jos)
  • 3 lămâi
  • 5 căţei de usturoi
  • 2 linguri de oregano uscat
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1,2 kilograme cartofi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Încingeţi cuptorul la 175 de grade. Curăţaţi bucăţile de carne şi ştergeţi-le bine de apă cu un prosop. Săraţi şi piperaţi carnea. Decojiţi usturoiul şi tăiaţi-l în rondele groase. Încingeţi uleiul într-o tigaie. Rumeniţi pulpiţele de miel pe toate părţile (cam 2 minute pe fiecare parte).

Adăugaţi rondele de usturoi în tigaie şi lăsaţi-le să se rumenească 1 minut. Transferaţi bucăţile de carne cu întreg conţinutul din tigaie în tavă. Adăugaţi oregano peste carne, zeama lămâilor şi o jumătate de pahar de apă. Acoperiţi tava cu o folie şi introduceţi tava la cuptor pentru 1 oră.

Curăţaţi cartofii sau spălaţi-i doar dacă sunt noi. Dacă sunt prea mari, tăiaţi-i în 2 sau în patru, dacă sunt mici, lăsaţi-i întregi. După ce a stat la cuptor 1 oră, scoateţi tava din cuptor şi adăugaţi cartofii. Acoperiţi tava şi introduceţi-o  la cuptor pentru alte 40 de minute.

Friptura de miel înăbuşită cu oregano şi lămâie se serveşte fierbinte cu cartofi şi salată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.