Friptura de miel cu legume, fiarta in cidru
PrinteazaFriptura de miel cu legume, fiarta in cidru din: miel, unt, ceapa, cartofi, morcovi, napi, portocala, cimbru, sare, piper, miere si cidru sau supa fierbinte de miel.
Ingrediente:
- 1 lingură cu unt
- 1,5 kg carne slabă de miel, dezosată, legată bine
- 12 cepe esalote, curăţate
- 600 g cartofi noi, spălaţi, sau cartofi mari, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cuburi
- 600 g morcovi tăiaţi în bucăţi, dacă sunt prea mari
- 4 napi mici, curăţaţi şi tăiaţi în jumătate
- coaja rasă de la o jumătate de portocală şi sucul acesteia
- câteva fire de cimbru proaspăt
- sare şi piper negru măcinat
- 1-2 linguri cu miere
- 500 ml cidru sau supă fierbinte de miel
Mod de preparare:
Incalzeste o tigaie mare, pune untul si cand s-a topit adauga bucata de carne si prajeste-o pana devine maronie pe toate fetele.
Scoate carnea si las-o deoparte. Prajeste cepele cateva minute, pana devin maronii. Arunca grasimea din tigaie.
Incălzeşte cuptorul la 160°C. Intr-o cratiţă mare aşază carnea, cartofii, morcovii, ceapa şi napii.
Presară coaja de portocală şi crenguţele de cimbru deasupra. Asezonează bine şi stropeşte cu miere.
Toarnă cidrul sau supa şi sucul de portocale.
Adaugă apă dacă este necesar, pentru ca lichidul să acopere legumele dar nu şi carnea în totalitate
. Lasă cratiţa pe foc până când lichidul dă în fiert, apoi introdu-o în cuptor şi coace friptura timp de 2-2,5 ore, până când legumele şi carnea s-au pătruns suficient.
Scoate cratiţa din cuptor şi las-o 10 minute înainte de a scoate carnea şi legumele. Pune pe foc zeama rămasă şi îngroaş-o pentru a obţine un sos. Asezonează.
Friptura de miel cu legume, fiarta in cidru
Pofta buna!