Friptura de miel cu leustean

Printeaza

O reteta de friptura de miel cu lesustean din: pulpe de miel, telina, frunze de telina, leustean, mirodenii, vin alb, otet balsamic, sare si ulei.

Ingrediente:Friptura de miel cu leustean

  • 2 pulpe de miel
  • 2-3 teline
  • funze de telina
  • 2 legaturi de leustean
  • mirodenii: piper, usturoi, cimbru, foi de dafin, nucsoara
  • 1 cana cu vin alb
  • 1 lingura cu otet balsamic
  • sare
  • ulei

Mod de preparare:
Pregateste carnea de miel – curat-o de pielite, sareaz-o si freac-o cu usturoi (2-3 catei zdrobiti). Separat, pregateste un ceai din vin si toate mirodeniile de mai sus, pe care il incalzesti cat sa poti tine degetul in sos. Lasa sa se decanteze o ora. Trage intr-o seringa aproximativ 30 ml din vinul aromatizat si injecteaza sucul in pulpele de miel din loc in loc.

Restul mirodeniilor, sucul si pulpele de miel pune-le intr-o punga si lasa-le sa stea doua ore la rece. Rastoarna totul intr-o tava, pune ulei si da-l la cupor, nu inainte de a adauga in sosul respectiv doua legaturi de leusean intregi (doar pentru aroma speciala, le vei scoate la final). Friptura este delicioasa si daca folosesti coaste de miel, iar modul de preparare este identic.

Fierbe telina, in coaja, in apa cu sare, la foc mic, cu capac. Dupa ce fierbe, curat-o si fa din ea un piure clasic, cu unt si lapte (fierbinte), sare, nucsoara si frunza de telina, foarte fin taiata. Pentru un gust deosebit, poti adauga in piureul de telina 2 linguri cu smantana grasa si mai putin lapte.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.