Friptura de miel cu levantica

Printeaza

O reteta de friptura de miel cu levantica din: carne de miel, pesmet, sare, amestec herbes de provence, piper, usturoi, levantica, ulei de masline, vin rosu si mustar iute de dijon.

Ingrediente:Friptura de miel cu levantica

  • 500 g carne de miel
  • 1 cana pesmet
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura amestec herbes de provence
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 catei de usturoi
  • 1-2 lingurite frunze si flori uscate de levantica
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 1 cana vin rosu
  • mustar iute de Dijon

Mod de preparare:

Usturoiul tocat se rumeneste in unt iar apoi se arunca. Se curata grasimea de pe carnea de miel, adaugandu-e apoi in aceeasi tigaie, prajindu-se cate 5 minute pe fiecare parte.

Se lasa sa se raceasca pe o farfurie. Se amesteca toate celelalte ingrediente uscate, pastrandu-se doar 1/2 lingurita de levantica deoparte.

Cand carnea s-a racit se unge cu mustar si apoi cu mixtura de mai sus. Se baga la cuptor la 220°C cca 20 minute.

In acest timp se pune vinul in tigaie, se amesteca cu sosul, se adauga restul de levantica si se amesteca bine. Mixtura rezultata se foloseste ca sos.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.