O reteta simpla si delicioasa din carne de miel, pesmet, sare cu aroma de usturoi, amestec de provence, piper, usturoi, flori uscae de levantica, ulei de masline, unt, vin rosu si mustar de dijon. Ingrediente: 500 g carne de miel 1 cana pesmet 1/2 lingurita sare cu aroma de usturoi 1 lingura amestec de provence […]
Friptura de miel cu menta, rozmarin si usturoi
PrinteazaFriptura de miel cu menta, rozmarin si usturoi din: menta, boia de ardei, rozmarin, piper, vin, pulpa de miel si usturoi.
Ingrediente:
- 1 varf menta
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 lingurita rozmarin
- 1 lingurita de piper
- vin
- 1 pulpa de miel
- 1 buc. capatana de usturoi
Mod de preparare:
Se face un bait din vin, menta,usturoi, boiaua, piperul si rozmarin. Carnea se spala si se tine in bait 24 ore.
Pulpa de miel se scoate si se aseaza in tava in care s-a pus ulei,apoi se unge cu ulei, se toarna baitul peste pulpa,se acopera cu folie de aluminiu si se da la la cuptor pentru cel putin o ora.
Tinem friptura la cuptor pana se rumeneste frumos. Friptura e gata,daca intepam carnea si din ea iese un suc nu mai iese sange.
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura miel cu levantica si usturoi
Pofta buna!
Super, o sa incerc si eu sa-l gatesc.