Friptura de miel cu miere
PrinteazaO reteta de friptura de miel cu miere din: pulpa de miel, usturoi, cimbru uscat, rozmarin, sare, piper, miere si ulei.
Ingrediente:
- 1 pulpa de miel ( 1,5 kg)
- 8 catei de usturoi
- cimbru uscat
- rozmarin
- sare
- piper
- 6 linguri de miere
- ulei
Mod de preparare:
Pulpa de miel se spala. 5 catei de usturoi curatati de coaja se taie felii. Carnea se cresteaza din loc in loc si se impaneaza cu usturoi. Separat se face un amestec din miere, rozmarin, cimbru, piper, ulei si inca 2-3 catei de usturoi. Se piseaza toate bine, in mojar, si cu amestecul rezultat se unge bine carnea.
Se sareaza. Se pune intr-o tava cu 1 pahar de apa si se da la cuptor pentru circa o ora. Cand e gata, se taie felii si se serveste cu salata verde.
Poftă bună!