Friptura de miel cu piper
PrinteazaO reteta de friptura de miel cu piper din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, boabe de piper rosu, ardei iute, otet balsamic, ulei de masline, zeama de lamaie si patrunjel.
- 8 cotlete de miel
- sare
- piper negru
- 2 catei de usturoi pisati
- 2 linguri boabe de piper rosu (sau verde)
- 2 ardei iuti cu seminte, tocati
- 4 linguri otet balsamic
- 4 linguri ulei de masline
- zeama de la o lamaie
- 3 linguri frunze proaspete de patrunjel
Mod de preparare:
Pentru prepararea sosului se pun intr-un robot de bucatarie urmatoarele ingrediente: cateii de usturoi, piperul rosu, ardeiul iute, otetul balsamic, uleiul de masline, zeama de lamaie si patrunjelul si se proceseaza pana cand s-au amestecat bine.
Carnea de miel se asezoneaza cu putina sare, piper si otet balsamic.
Carnea se frige pe gratarul de aragaz (sau pe jar ori tigaie) cate 8 minte pe fiecare parte (sau in functie de cat de prajita doriti sa fie carnea). Friptura se serveste alaturi de cateva foi de salata, peste care se adauga o lingura-doua de sos.
Friptura de miel cu piper
Pofta buna!