Friptura de miel cu slanina si usturoi
PrinteazaO reteta de friptura de miel cu slanina si usturoi din: pulpa de miel, slanina afumata, vin alb, usturoi, cimbru, lamaie, sare, piper boabe si ulei.
Ingrediente:
- 2 kg pulpa de miel
- 200 g slanina afumata
- 1 pahar vin alb
- usturoi
- cimbru
- 1/2 lamaie
- sare
- piper boabe
- 1 ceasca ulei
Mod de preparare:
Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu un cutit si se asaza intr-o forma de sticla incasabila. Se freaca carnea cu lamaie, apoi cu mujdei de usturoi si cimbru. In tava se adauga o ceasca de ulei si o ceasca de apa sau supa. Peste carnea astfel pregatita se pune slanina taiata fasii subtiri.
Se introduce forma la cuptor si se frige la foc iute. In tava se pun si boabe de piper, iar dupa o ora se intoarce friptira si se adauga vinul (se poate folosi coniac). Cand friptura s-a rumenit pe ambele parti, se scoate si se inlatura slanina. Se taie felii groase si se serveste calda, cu salata verde.
Poftă bună!