Friptura de miel cu spanac si rosii
PrinteazaFriptura de miel cu spanac si rosii din: carne de miel, spanac, rosii, usturoi, unt, pesmet, ulei, sare, piper.
- 800 g carne de miel (cotlet sau pulpă)
- 700-800 g spanac proaspăt curăţat
- 2-3 roşii
- 3-4 căţei de usturoi
- 75 g unt
- 1 lingura pesmet
- 1-2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spanacul se spală în mai multe ape şi se opăreşte în apă clocotită cu jumătate linguriţă de sare.
Se scoate apoi cu o strecurătoare, se lasă la scurs, se toacă şi se aşază într-un vas termorezistent uns cu unt şi presărat cu pesmet.
Deasupra se pune restul de unt tăiat cubuleţe, usturoiul tocat mărunt şi roşiile tăiate rondele.
Se mai presară un praf de sare şi puţin piper şi se pune în cuptorul încins, la foc potrivit, 10-15 minute.
Între timp, se pregăteşte friptura. Carnea se taie felii groase de aproximativ 1,5 cm, se bat puţin cu ciocanul de şniţele, se dau cu un praf de piper şi se ung cu ulei.
Se pun apoi bucăţile de carne pe grătarul bine încins şi se frig câte 5-6 minute pe fiecare parte.
Se serveşte imediat cu soteul de spanac.
Friptura de miel cu spanac si rosii
Pofta buna!