Friptura de miel cu unt si verdeata
PrinteazaFriptura de miel cu unt si verdeata din: pulpa de miel, supa de legume, vin, sare, piper, cartofi, ulei, unt, oregano, rozmarin, patrunjel, menta si usturoi.
friptura:
- 800 g pulpa de miel fara oase
- 300 ml supa de legume
- 150 ml vin alb
- sare
- piper
cartofi:
- 800 g cartofi noi
- 2 linguri unt
- 1 lingura ulei
- sare
- piper
unt cu verdeata:
- 4 linguri unt
- 1 legatura ierburi aromate asortate: (oregano, rozmarin, patrunjel, menta)
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Se prepară untul cu verdeaţă: se topeşte untul într-o crăticioară la foc moale şi se strecoară apoi prin tifon.
Se lasă să se răcească şi se pune într-un bol adânc. Se adaugă verdeaţa şi usturoiul tocat şi se amestecă, eventual cu mixerul.
Carnea de miel se curăţă de pieliţe şi grăsime, apoi se spală şi se şterge. Se pune pe un tocător de lemn şi se freacă cu 1/2 din cantitatea de unt cu verdeaţă, apoi se rulează şi se leagă cu aţă.
Se freacă pachetul cu restul de unt şi se acoperă cu folie. Se lasă să se marineze la frigider cca 2 ore.
Carnea se aşază într-o formă de sufleu, cu supa şi se coace 15 min. în cuptorul încins la 200 °C.
Apoi se reduce temperatura din cuptor la 160 °C, se acoperă tava cu un capac sau cu aluminiu şi se mai coace friptura 2-3 ore, întorcându-se din când în când şi stropindu-se cu zeama (nu trebuie să fie înecată în sos).
Se scoate carnea din tavă şi se înfăşoară în folie de aluminiu. Se fierbe sosul într-o crăticioară, se adaugă vin, sare şi piper.
Se taie aţele de pe friptură, apoi aceasta se taie felii şi se aşază în sos.
Cartofii se pun în apă clocotită şi se fierb cca 8 min. Se scurg, apoi se crestează fiecare în partea de sus şi se aşază într-o tavă.
Se toarnă deasupra unt topit şi ulei, sare şi piper şi se coc 25 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Friptura se serveşte fierbinte, cu cartofi.
Friptura de miel cu unt si verdeata
Pofta buna!