Friptura de miel cu usturoi verde

Printeaza

Friptura de miel cu usturoi verde din: carne de miel, ulei, usturoi verde, verdeata, condimente, sare, piper, boia, dafin, usturoi, vin.

Ingrediente:

  • 2 kg carne de miel
  • 1/2 I Unisol, din ulei de primă presă
  • 1 legătură de usturoi verde
  • 1 legătură de verdeaţă
  • condiment pentru carnea de miel
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • foi de dafin
  • 4 căpă­ţâni de usturoi
  •  1/4 I vin alb

 

Mod de preparare Friptura de miel cu usturoi verde:

Speli carnea, o porţionezi şi o condimentezi cu sare, piper, condiment pentru carnea de miel, 4 căpăţâni de usturoi pisat, boia dulce, vinul alb şi usturoiul verde tocat mărunt.

Laşi la marinat în acest baiţ, câteva ore înainte de preparare. Apoi aşezi carnea cu tot cu baiţ într-o tavă în care ai pus 1/2 I Unisol, din ulei de primă presă, o ceaşcă de vin şi 2-3 căni de apă.

In cuptorul încins pui carnea la prăjit cam o oră, timp în care o întorci pe ambele părţi, pentru a se frige uniform.

Când e gata, poţi orna friptura după preferinţă, cu verdeaţa tocată mărunt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.