Friptura de miel cu vin din: carne de miel, ardei, ceapa, rosii, fenicul, telina, sare, piper, ulei, rozmarin, vin alb.
Ingrediente:
3 cepe
2 ardei graşi
roşii
1 fenicul
1 fir de ţelină
1 kg carne de miel fără spinare, cu coastă tăiată în două de circa 800 g
sare
piper
1 ceaşcă ulei
rozmarin
150 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în felii. Spălaţi legumele şi curăţaţi-le. Tăiaţi ardeii în fâşii subţiri.
Feniculul tăiaţi-l în două, scoateţi-i cotorul, iar restul, ca şi ţelina, tăiaţi-le în felii subţiri.
Săraţi si piperaţi carnea, apoi prăjiţi-o în jumătate din cantitatea de ulei şi daţi-o la cuptor pentru 15 minute.
în restul de ulei, căliţi ceapa şi adăugaţi legumele. Puneţi 100 ml de apă, rozmarin şi lăsaţi să se înăbuşe 8-10 minute.
Puneţi sare şi piper după gust.
Scoateţi apoi friptura din cuptor, acoperiţi-o cu foiţă de aluminiu şi lăsaţi-o să se răcească. Stingeţi sosul din tavă cu vin, fierbeţi-l, potriviţi-l de sare şi de piper.
Aduceţi preparatul la masă şi serviţi-l cu sos de legume.
Friptura de miel cu ghimbir din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir, piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline. Ingrediente 1.5 kg pulpa de miel dezosata 1 lingurița scorțișoara 2 lingurite curcuma ½ lingurita ghimbir ½ lingurita piper cayenne 2 lingurite de coriandru 1 lingura cardamon 1 lingura ulei de masline salata de cușcuș și […]
Friptura de miel cu rozmarin din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi, ulei vegetal, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 crengute de rozmarin 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei vegetal Sare si piper dupa gust Broccoli si cartofi copti pentru servire Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. […]
Friptura ciobaneasca de miel din: pulpe de miel, usturoi, slanina, ulei, piper, dafin, sare. Ingrediente: 1- 2 pulpe de miel 3-4 căpătâni de usturoi 50-100 g slăninută 4-5 linguri ulei piper boabe foi de dafin sare Mod de preparare: Pulpa întreagă se spală şi se împănează cu usturoiul şi slăninufă tăiată în feliuţe fine. […]
Friptura de carne de miel la tava din: miel, ulei, vin, usturoi, sare. Ingrediente: o jumătate de miel – coastele şi pulpele 1 cană ulei (sau untură) 1-2 pahare vin 8- 10 căţei usturoi sare Mod de preparare: Se curăţă mielul şi se spală. Se separă pulpele şi partea de coaste, după care bucăţile […]
Friptura de miel cu piper verde din: carne de miel, ardei, piper, ulei, curry, condimente. Ingrediente: 500 g carne de miel de pe pulpă câte 2 ardei galbeni, verzi şi roşii 10 frunze mari de piper 4 linguri ulei vegetal 1 linguriţă praf de curry 1 linguriţă praf amestec cinci condimente 2 linguri piper verde […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.