Friptura de miel cu vin
PrinteazaO reteta de friptura de miel cu vin din: supa de carne, vin alb, costita afumata, morcov, ceapa, unt, carne de miel, sare, piper, cimbru si boia de ardei dulce.
- supă de carne 1 ceasca
- vin alb 1 pahar
- costiţă afumată 100 g
- morcov 1
- ceapă 1
- unt 100 g
- carne de miel 1 kg
- sare
- piper
- cimbru
- boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Se scot oasele, se spala carnea si se impaneaza cu costita, morcov taiat betisoare si ceapa. Se freaca cu sare, boia, cimbru si piper, dupa gust si se leaga cu sforicica.
Se asaza in tava cu zeama de carne. Se toarna vinul peste carne, se adauga untul si se rumeneste 45-60 minute. Se strecoara sosul. Se scoate sforicica. Se taie felii.
Se serveste fierbinte cu diverse garnituri: sote de legume, pireuri, orez sau salate.
Friptura de miel cu vin
Pofta buna!