Friptură de miel
PrinteazaO reteta de friptura de miel din: muschi de miel, ceapa, stafide, migdale, ulei de masline, apa, ceai negru, praf de ghimbir, sofran, scortisoara, sare si piper.
- 1,5 muschi de miel
- 2 cepe
- 80 g stafide
- 80 g migdale curatate
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 pahar cu apa
- 2 plicuri ceai negru
- 1/2 lingurita praf de ghimbir
- 1 varf cutit sofran
- 1/2 lingurita praf de scortisoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prepară ceaiul şi pune stafidele în el ca să se înmoaie. Curăţă ceapa şi tai-o julien. Incinge uleiul într-o cratiţă şi prăjeşte carnea pe toate părţile. Când s-a rumenit, pune ceapa, adaugă 1 pahar cu apă şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Adaugă ghimbirul, şofranul, scorţişoara, acoperă cratiţa cu un capac şi lasă totul să fiarbă, la foc mic, timp de o oră. Cu câteva minute înainte de a fi gata, pune stafidele scurse şi lasă sosul să se îngroaşe. Intre timp, prăjeşte migdalele într-o tigaie neaderentă, fară ulei.
Taie carnea felii, aranjează-le pe un platou şi toarnă peste ea sosul; presară migdalele şi serveşte friptura caldă.
Friptură de miel
Pofta buna!