Friptura de muschi de vaca
PrinteazaO reteta de friptura de muschi de vaca din: muschi de vaca, morcovi, cartofi, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei si praf de usturoi.
- muschi de vaca
- 2 morcovi
- 4-5 cartofi
- 1 legatura patrunjel
- ulei de masline pentru uns
- sare
- piper
- boia de ardei
- praf de usturoi
Mod de preparare:
Se spala pe ambele parti si se lasa putin sa se usuce. Apoi se presara condimente: sare, piper, boia de ardei dulce sau iute, praf de usturoi, etc. Condimentele pentru friptura de muschi de vaca se pot alege dupa preferintele.Dupa ce am condimentat bine muschiul de vaca, il rulam, il legam cu o sfoara si il asezam in tava unsa cu ulei de masline sau unt.
De-o parte si de alta a muschiului asezam legumele curatate, spalate si taiate in jumatati sau lasate intregi. Se unge apoi muschiul de vaca cu putin ulei de masline, si se da tava la cuptor. Din cand in cand deschideti usa la cuptor si stropiti muschiul de vaca cu sosul din tava. Daca este cazul, mai puteti adauga putina apa.
Friptura de muschi de vaca este gata atunci cand furculita intra cu usurinta in carne. Se scoate tava din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, apoi se muta totul pe un platou intins: muschiul de vaca se pune in mijloc, iar de jur imprejur se aseaza legumele, si eventual cateva rosii cherry.
Pentru aspect puteti presara si putin patrunjel verde tocat. Puneti intr-un bol mic tot sosul din tava, iar in alt bol castraveti murati sau gogosari capia in otet. Serviti-le la friptura de muschi de vaca.
Friptura de muschi de vaca
Pofta buna!