Friptura novodnai
PrinteazaFriptura novodnai
- 1 kg muschi de vita
- nucsoara
- piper
- pudra de usturoi
- usturoi zdrobit
- 100 ml coniac
- 250 g unt
- sare
- 1 kg ciuperci
- 3 rosii
Mod de preparare:
Un kg muşchi de vită tăiat felii, bătut bine cu ciocanul, apoi presărăm peste muşchi: sare afumată, nucuşoară, piper, pudră de usturoi şi usturoi zdrobit.
Separat în tigaie, punem 250 g unt la topit, iar când este încins, aşezăm muşchiul şi-l prăjim pe ambele părţi.
După ce s-a prăjit, turnăm peste muşchi 100 ml de coniac şi flambăm bucăţile de muşchi prăjite. Se servesc cu garnitură de ciuperci cu sos de roşii – 1 kg ciuperci călite în 100 g unt, adăugăm 3 roşii tocate, sare afumată, usturoi, piper.
Dăm la fiert timp de 20 de minute, apoi decorăm cu pătrunjel verde.
Pofta buna!