Friptura de oaie cu legume

Printeaza

Friptura de oaie cu legume din: carne de oaie, ceapa, morcovi, cartofi, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru, oregano.

Aceasta reteta delicioasa de friptura de oaie cu legume este o alegere excelenta pentru iubitorii de carne, fiind bogata in proteine si gust.

Carnea de oaie se combina perfect cu legumele coapte si aromele condimentelor. Poate fi servita alaturi de o salata proaspata sau garnitura preferata. Bucura-te de savoarea traditionala a acestei preparate delicioase!

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de oaie (preferabil pulpa sau cotlet)
  • 2 cepe medii
  • 3 morcovi
  • 2 cartofi
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Condimente optionale (rozmarin, cimbru, oregano)

 

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 180°C. Taie carnea de oaie in bucati potrivite si presara sare si piper peste ele.

Curata si taie ceapa, morcovii si cartofii in felii sau cuburi. Intr-o tigaie adanca, incinge uleiul de masline si adauga ceapa si usturoiul.

Caleste-le pana devin aurii. Adauga carnea de oaie in tigaie si rumeneste-o pe toate partile. Transfera carnea si legumele intr-un vas termorezistent.

Adauga condimentele dorite si acopera vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu.

Lasa friptura sa se coaca in cuptor timp de aproximativ 1-1,5 ore, pana cand carnea devine frageda.

La jumatatea timpului, adauga cartofii si morcovii in vas, amestecandu-i cu sosul din tigaie.

Verifica consistenta si condimentele, ajustandu-le dupa gust. Scoate friptura din cuptor si las-o sa se odihneasca cateva minute inainte de servire.

Friptura de oaie cu legume

Informatii nutritionale (valori aproximative per portie):

  • Calorii: 400-500 kcal
  • Carbohidrati: 20-30 g
  • Proteine: 30-40 g
  • Grasimi: 20-30 g

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Friptura de oaie cu legume

Friptura de oaie

O reteta delicioasa de friptura de oaie din: pulpa de oaie, slanina afumata, sare, piper boabe, vin alb, suturoi, boia dulce, ulei si supa de zarzavat. Ingrediente 1 pulpa de oaie 200 g slanina afumata sare piper boabe 1 cana vin alb usturoi 1 lingurita boia dulce 1 cana ulei 1 cana supa de zarzavat […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.