Friptura de oaie

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de oaie din: pulpa de oaie, slanina afumata, sare, piper boabe, vin alb, suturoi, boia dulce, ulei si supa de zarzavat.

IngredienteFriptura de oaie

  • 1 pulpa de oaie
  • 200 g slanina afumata
  • sare
  • piper boabe
  • 1 cana vin alb
  • usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 cana ulei
  • 1 cana supa de zarzavat

Mod de preparare

Spalati pulpa de oaie in mai multe ape reci , o curatati de oase si de pielite, o desfaceti cu lama cutitului si o impanati cu felii de slanina si catei de usturoi.

Sarati si piperati usor carnea, o strangeti la loc sub forma de sul si o legati cu o sfoara subtire si curata.

Puneti pulpa astfel pregatita intr-o forma de sticla incasabila si o acoperiti cu o cana de supa de zarvazat si cu o cana de ulei.

Adaugati cateva boabe de piper si o lingurita de boia dulce si introduceti in cuptorul cald ca sa se coaca, la foc potrivit, timp de o ora dupa care adaugati vinul alb si o crenguta de cimbru.

Cand friptura s-a rumenit frumos, o scoateti din cuptor, scoateti ata cu care a fost legata la inceput, o taiati felii si o serviti direct din vasul in care a fost facuta.

 

Poftă bună!


Poate te intereseaza si:

 

Friptura de oaie cu legume

Friptura de oaie cu legume

O reteta gustoasa de friptura de oaie cu: tarhon verde, sare, piper, ceapa, telina, morcov, rosii, fasole verde, ulei, patrunjel. Ingrediente: 600g pulpă de oaie 2 cepe mici 1 telină 1 morcov 3 roşii 200g fasole verde 100 ml ulei 1 leg pătrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pielite şi tendoane, spălaţi-o […]

 

Friptura de oaie cu legume

Friptura de oaie

O reteta delicioasa de friptura de oaie din: pulpa de oaie, slanina afumata, sare, piper boabe, vin alb, suturoi, boia dulce, ulei si supa de zarzavat. Ingrediente 1 pulpa de oaie 200 g slanina afumata sare piper boabe 1 cana vin alb usturoi 1 lingurita boia dulce 1 cana ulei 1 cana supa de zarzavat […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • friptura de oaie
  • friptura oaie

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.