Friptura cu omleta
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura cu omleta din: carne macra de porc, oua, branza sau cascaval, patrunjel verde, ulei, piper si condimente.
- kg carne macră de porc
- 5 ouă
- 100 g brânză sau caşcaval
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 cană ulei
- piper
- condimente, după gust
Mod de preparare:
Carnea, bine spălată, o desfaci cu grijă cu un cuţit bine ascuţit, o baţi bine cu bătătorul şi o condimentezi. Rulezi carnea cu grijă şi o legi cu o aţă de bumbac.
Introduci tava cu carnea rulată în cuptorul bine încins, pentru 45-50 de minute. Când e gata, scoţi carnea, desfaci aţa şi introduci carnea cu partea friptă în sus.
Baţi 5 ouă spumă, adaugi Delikat Legume după gust şi faci o omletă pe care o pui peste friptură. Razi deasupra brânza sau caşcavalul şi presari pătrunjel verde tocat fin.
Rulezi din nou, legi şi pui din nou la copt carnea până capătă o crustă aurie.
Din când în când, stropeşti friptura cu sosul din tavă. Când se răceşte, tai friptura felii.
Friptura cu omleta
Pofta buna!