Friptura cu orez prajit, susan si roinita
PrinteazaFriptura cu orez prajit, susan si roinita din: orez, varza, morcov, ulei de susan, otet, cotlete de vita, ulei, roinita, sos de soia, ceapa verde, spanac, coriandru.
- 200 g orez basmati
- 1/2 varză albă, tocata
- 1 morcov, răzuit
- 1 1/2 linguri ulei de susan
- 2 linguri oţet de mere
- 4 buc cotlet de vită
- 1 lingură ulei de floarea soarelui, plus pentru uns
- 2 codiţe de roiniţă, tocate
- 2 linguri sos de soia light
- 3 fire ceapă verde, tăiate
- 2 mâini de spanac fraged
- o mână coriandru, tocat
Mod de preparare:
Fierbe orezul in apă cu sare, conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. Combină varza, morcovul cu jumătate din uleiul de susan şi jumătate din oţet ca să prepari salata.
Unge carnea cu ulei de floarea soarelui. încinge grătarul din fontă şi frige-le 2-3 min pe fiecare parte, depinde de grosimea lor şi de preferinţă. Lasă să stea deoparte până când prepari orezul.
Incinge uleiul de floarea soarelui şi prăjeşte codiţele de roiniţă (mentă dulce) 1 min, adaugă ceapa verde, stinge cu sosul de soia, orezul fiert şi ţine pe foc, amestecând continuu 2 min.
Adaugă spanacul amestecă şi fine pe foc 1 min, adaugă corinadrul. Taie friptura felii şi serveşte cu orez şi salată.
Pofta buna!