Friptura de pasare cu struguri
PrinteazaFriptura de pasare cu struguri din: pulpe de pasare, vin, struguri, muguri de pin, unt, sare, cimbru, piper, usturoi.
Ingrediente:
- 1 kg pulpe de pasăre
- 200 ml vin
- 100 ml vin roze
- 2 ciorchini de struguri
- 100 g muguri de pin
- 200 g unt
- sare
- cimbru
- piper măcinat şi boabe
- 1 căpăţână usturoi
Mod de preparare:
Speli pulpele de pasăre cu apă rece, le împănezi cu usturoi şi cubuleţe de unt, după le-ai crestat cu vârful cuţitului.
Aranjezi în tavă pulpele, apoi le condimentezi cu sare, piper boabe şi măcinat, cimbru şi le stropeşti cu vin.
Acoperi vasul şi laşi la rece 2-3 ore.
Cureţi strugurii, îi speli bine şi îi căleşti 1-2 minute în unt, împreună cu mugurii de pin.
După ce pulpele au stat la rece, le scoţi din frigider şi le dai în cuptorul încins.
Stropeşti pulpele din când în când, cu sosul din tavă şi, spre sfârşit, după ce s-au rumenit, adaugi strugurii şi mugurii din pin căliţi.
Mai laşi 4-5 minute la cuptor, apoi le scoţi şi le serveşti.
Pofta buna!