Friptura picanta cu garnitura
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura cu: carne de pui, fulgi de ovaz, oua, faina, usturoi, ulei.
- 1 piept de pui
- 2-3 pulpe de pui dezosate
- 2 linguriţe condimente picante
- 250 g fulgi de ovăz sau de grâu
- 1-2 ouă
- 2 linguri făină
- 4 căţei usturoi
- 200 ml ulei
Mod de preparare:
Tai carnea bucăţi potrivite sau fâşii şi o presari cu condimente. O laşi să se pătrundă de seara până dimineaţa, când o pregăteşti pentru servit. Pui într-un castron fulgi de ovăz sau de grâu, ‘amestecaţi cu apă sau cu ou, după preferinţă.
Laşi să se înmoaie fulgii şi, după ce s-a făcut o pastă mai moale, adaugi un pic de făină albă în compoziţie, lei fiecare bucată de carne şi o treci prin această compoziţie, apoi o pui la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.
Când sunt gata, serveşti bucăţile de carne cu orice garnitură preferi sau cu mujdei de usturoi, dar pregăteşte-te pentru un gust foarte picant, având în vedere că deja carnea este foarte iute.
Friptura picanta
Pofta buna!