Friptura picanta cu garnitura

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura cu: carne de pui, fulgi de ovaz, oua, faina, usturoi, ulei.

Ingrediente:Friptura_picanta

  • 1 piept de pui
  • 2-3 pulpe de pui dezosate
  • 2 linguriţe condimente picante
  • 250 g fulgi de ovăz sau de grâu
  • 1-2 ouă
  • 2 linguri făină
  • 4 căţei usturoi
  • 200 ml ulei

Mod de preparare:

Tai carnea bucăţi potrivite sau fâşii şi o presari cu condimente. O laşi să se pătrundă de seara până dimineaţa, când o pregăteşti pentru servit. Pui într-un castron fulgi de ovăz sau de grâu, ‘amestecaţi cu apă sau cu ou, după preferinţă.

Laşi să se înmoaie fulgii şi, după ce s-a făcut o pastă mai moale, adaugi un pic de făină albă în compoziţie, lei fiecare bucată de carne şi o treci prin această compoziţie, apoi o pui la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.

Când sunt gata, serveşti bucăţile de carne cu orice garnitură pre­feri sau cu mujdei de usturoi, dar pregăteşte-te pentru un gust foarte picant, având în vedere că deja carnea este foarte iute.

Friptura picanta

Friptura_picanta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.