Friptură picantă cu rozmarin
PrinteazaFriptură picantă cu rozmarin din: muschi de porc, usturoi, busuioc, boia iute, rozmarin, zeama de portocala, apa, coniac, ulei, unt, sare, piper.
- 1 kg muschi de porc
- 5 catei de usturoi
- 2 lingurite busuioc uscat
- 2 lingurite boia iute
- 5 tije de rozmarin verde sau uscat maruntit
- zeama de la o portocala
- 100 ml apa
- 50 ml coniac
- 3 linguri ulei
- 1 lingura unt
- sare
- piper
pentru decor:
- tije de rozmarin verde
Mod de preparare:
Cureţi carnea de pieliţe şi o speli bine. Tai muşchiul în două, fără să le separi în bucăţi, şi netezeşti puţin cu ciocanul de şniţele. Presari busuioc mărunţit, rozmarin, rulezi carnea şi o legi cu aţă. Ungi carnea cu un sos preparat în prealabil din zeama de la o portocală cu apă şi usturoi proaspăt tocat.
Adaugi rozmarinul tocat sau pisat în mojar, busuiocul, boiaua, uleiul, sarea şşi piperul, după gust, şi laşi carnea la irece, acoperită, două ore.
O aşezi într-o tavă unsăi cu unt, torni marinata, acoperi cu folie de aluminiu şi o introduci la cuptor pentru 40 de minute, înlături folia, torni coniacul şi mai laşi 30 de minute, ca să se rumenească. Serveşti friptura tăiată felii, decorată cu tije de rozmarin verde.
Friptură picantă cu rozmarin
Pofta buna!