Friptura picanta de porc cu varza

Printeaza

Friptura picanta de porc cu varza din: carne de porc, vin, sos de rosii, ardei, usturoi, boia, ulei.

Ingrediente:Friptura picanta de porc cu varza

  • 1 kg carne de porc macră
  • 100 ml vin roşu
  • 100 ml supă de legume
  • 500 ml sos de roşii
  • 1 ardei iute
  • 6 căţei usturoi zdrobiţi
  • 1 linguriţă boia iute
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1-2 linguri ulei
  • sare
  • 1 linguriţă piper proaspăt măcinat
  • varză călită
  • cartofi zdrobiţi

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi o usuci. Amesteci boiaua cu piperul, cu sosul de roşii, cu usturoiul şi cu sare, după gust şi ungi carnea pe toate părţile.

O aşezi într-o tavă unsă cu ulei, torni vinul şi supa, presari ardeiul iute fără seminţe şi mărunţit, acoperi tava cu folie şi o dai la cuptorul încins. După o oră, dai folia deoparte şi o ungi din când în când cu sosul din tavă.

O ţii în cuptor până când carnea este fragedă şi rumenită.

Serveşti friptura alături de vaiză şi de cartofi, după gust, stropită cu sosul din tavă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.