Friptura picanta de porc cu varza
PrinteazaFriptura picanta de porc cu varza din: carne de porc, vin, sos de rosii, ardei, usturoi, boia, ulei.
- 1 kg carne de porc macră
- 100 ml vin roşu
- 100 ml supă de legume
- 500 ml sos de roşii
- 1 ardei iute
- 6 căţei usturoi zdrobiţi
- 1 linguriţă boia iute
- 1 linguriţă boia dulce
- 1-2 linguri ulei
- sare
- 1 linguriţă piper proaspăt măcinat
- varză călită
- cartofi zdrobiţi
Mod de preparare:
Speli carnea şi o usuci. Amesteci boiaua cu piperul, cu sosul de roşii, cu usturoiul şi cu sare, după gust şi ungi carnea pe toate părţile.
O aşezi într-o tavă unsă cu ulei, torni vinul şi supa, presari ardeiul iute fără seminţe şi mărunţit, acoperi tava cu folie şi o dai la cuptorul încins. După o oră, dai folia deoparte şi o ungi din când în când cu sosul din tavă.
O ţii în cuptor până când carnea este fragedă şi rumenită.
Serveşti friptura alături de vaiză şi de cartofi, după gust, stropită cu sosul din tavă.
Pofta buna!