Friptură picantă de porc in bere

Printeaza

Friptură picantă de porc in bere

Friptură picantă de porc in bere

Ingrediente:

  • 400 g pulpa de porc
  • 200 g ficat
  • 150-200 ml lapte
  • 2-3 linguri de ulei
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • o lingurita boia de ardei
  • 1 ardei iute
  • 100 ml bere
  • 1 lingura paste de tomate
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Ficatul se taie, se spală şi se pune la macerat în lapte, 30 de minute. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi mici, de 2-3 cm. Ceapa se taie solzişori şi usturoiul se toacă mărunt.

Ceapa, usturoiul şi bucăţile de carne se călesc într-o tigaie încinsă cu ulei. Se amestecă uşor,
iar la sfârşit se adaugă şi ficatul tăiat fâşii. Se stinge cu bere şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până se pătrunde bine carnea.

Se adaugă pasta de tomate diluată în puţină apă şi se condimentează după gust cu sare, piper, ardei iute fin tocat şi boia de ardei.

Se amestecă bine şi se mai fierbe la foc mic, doar până când sosul scade şi se leagă puţin.

Se serveşte cu salate de sezon.

Friptura picanta de porc in bere

Friptura picanta de porc cu bere5.jpg   Friptura picanta de porc cu bere4.jpg   Friptura picanta de porc cu bere1.jpg

Friptura picanta de porc cu bere2.jpg   Friptura picanta de porc cu bere3.jpg   Friptura picanta de porc cu bere.jpg

Pofta buna! 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.