Friptura picanta de porc
PrinteazaFriptura picanta de porc din: pulpa de porc, cuisoare, suc de portocale, ceapa, margarina, ghimbir, supa, vin, amidon, sare, piper, nucsoara.
- 1,5 kg pulpă slabă de porc cu şorici
- circa 30 cuişoare
- 4 linguri suc de portocale proaspăt
- îndulcitor lichid
- 1/2 linguriţă îndulcitor
- 2 cepe mici (sau arpagic)
- 4 cm ghimbir proaspăt
- 2 linguri margarină
- 400 ml supă
- 125 ml vin roşu sec
- 2 linguri amidon
- sare
- piper
- nucşoară rasă
Mod de preparare:
Fierbeţi carnea într-o oală acoperită, la foc mic, cca. 1 oră. După aceea, scoateţi-o şi lăsaţi-o să se răcească. Indepărtaţi şoriciul de pe carne, lăsând un strat de grăsime. Pe aceasta crestaţi-o rombuleţe.
Aşezaţi câte un cuişor în fiecare rombuleţ. Incingeţi cuptorul la 200°C. Amestecaţi sucul de portocale şi îndulcitorul lichid, apoi ungeţi cu acest amestec stratul de grăsime rămas pe carne. Aşezaţi carnea într-o tavă pentru friptură şi lăsaţi-o la cuptor circa 30 de minute.
Cu 10 minute înainte de a o scoate din cuptor, presăraţi-o cu îndulcitorul solid. Tăiaţi ceapa cubuleţe. Curăţaţi ghimbirul, daţi-l pe râzătoare şi căliţi-le pe amândouă în margarină. Turnaţi supa şi vinul şi fierbeţi totul 20 de minute. Legaţi cu amidon, apoi condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară.
Poftă bună!