ficat de porc, carne de porc, slanina, ceapa, usturoi, sare, piper negru, boia dulce, cimbru, mate de porc. Descoperiți secretul preparării autentice a lebărului tradițional românesc! Această rețetă veche, îmbogățită cu istoria sa culturală, vă va ghida pas cu pas pentru a realiza un lebăr delicios […]
Friptura picanta de porc
PrinteazaFriptura picanta de porc din: pulpa de porc, cuisoare, suc de portocale, ceapa, margarina, ghimbir, supa, vin, amidon, sare, piper, nucsoara.
Ingrediente:
- 1,5 kg pulpă slabă de porc cu şorici
- circa 30 cuişoare
- 4 linguri suc de portocale proaspăt
- îndulcitor lichid
- 1/2 linguriţă îndulcitor
- 2 cepe mici (sau arpagic)
- 4 cm ghimbir proaspăt
- 2 linguri margarină
- 400 ml supă
- 125 ml vin roşu sec
- 2 linguri amidon
- sare
- piper
- nucşoară rasă
Mod de preparare:
Fierbeţi carnea într-o oală acoperită, la foc mic, cca. 1 oră. După aceea, scoateţi-o şi lăsaţi-o să se răcească. Indepărtaţi şoriciul de pe carne, lăsând un strat de grăsime. Pe aceasta crestaţi-o rombuleţe.
Aşezaţi câte un cuişor în fiecare rombuleţ. Incingeţi cuptorul la 200°C. Amestecaţi sucul de portocale şi îndulcitorul lichid, apoi ungeţi cu acest amestec stratul de grăsime rămas pe carne. Aşezaţi carnea într-o tavă pentru friptură şi lăsaţi-o la cuptor circa 30 de minute.
Cu 10 minute înainte de a o scoate din cuptor, presăraţi-o cu îndulcitorul solid. Tăiaţi ceapa cubuleţe.
Curăţaţi ghimbirul, daţi-l pe râzătoare şi căliţi-le pe amândouă în margarină. Turnaţi supa şi vinul şi fierbeţi totul 20 de minute.
Legaţi cu amidon, apoi condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară.
Poftă bună!
Ciorbă de Perișoare: Savoare și Nutriție Într-un Bol
carne tocat de curcan, quinoa, oua de prepelita, morcovi, radacina de pastarnac, telina, ceapa rosie, suc de rosii, coriandru, apa. Experimentați o versiune îmbunătățită a clasicului românesc – ciorba de perișoare. Un echilibru ideal de nutrienți și o explozie de arome care vă va încânta papilele […]